CĂLĂTOREALĂ

Vrei să pleci în Lisabona? Hai să afli cam de ce buget ai nevoie

Portugalia, my love... după aproape 10 zile de vizitat și vorbit cu localnici sau expați, now I get it:

e călduț mai tot timpul anului, lumea e foarte relaxată, palmierii parcă îți creează mood-ul ăla de vacanță continuă; cui nu i-ar plăcea să trăiască aici?

Faleza Lisabonei, lângă ocean

Chiar din momentul în care ieși din aeroport, capitala Portugaliei, Lisabona, te întâmpină cu câțiva palmieri ale căror frunze care se clatină alene în bătaia brizei oceanului.

Vedere din fața aeroportului Portela:)

Ăla a fost momentul în care am exclamat în gând: ”Mi-nu-nat!”.

Cu sufletul la gură, mi-am ridicat băgăjelul și am urcat într-un shuttle care n-avea să facă mai mult de 20-25 de minute până la hotelul în care ne-am cazat.

Preț bilet shuttle: 5 euro/persoană luat de pe site: rome2rio.com

Aeroportul Portela (Humberto Delgado) e la doar 7 km de centrul Lisabonei și se află în partea de nord a orașului. E bine să știi de la bun început că UBERUL E UBER IEFTIN!🙂

As in:

Preț UBER:

  • aeroport – hotel (7 km) 8-9 euro
  • hotel – cartier Alfama (main tourist attraction) (5 km) 5-6 euro

Cât despre prețul biletelor de avion, e bine să te ferești de luna august, care a fost fix luna când am putut noi să plecăm. Decât să dai o căruță de bani pe ele (slavă domnului, eu am prietenă stewardesă la Wizz care mă are pe lista de reduceri), mai bine urmărești din timp ofertele de bilete și crede-mă că sunt oferte către Lisabona, slavă domnului.

Nimerești și la 70-80 de euro/bilet în timpul săptămânii, ajungi și la 280 euro în cel mai bun caz dacă pleci în august.

În Lisabona e cald din aprilie până în noiembrie, ”necald” însemnând 8-11 grade în lunile decembrie/ianuarie/februarie.

Acu`, cu încălzirea globală, cine mai știe… noi am prins o zi de ploaie și nu mai mult de 18 grade în mijlocul lui august – șocant chiar și pentru locuitori. Așa că trage un ochi peste prognoză, cu o zi două înainte să îți faci bagajul.

Parcul din fața Time Out Market, pliiiiiin de oameni care se relaxează 🙂

Mit dărâmat: ”în Lisabona sunt ieftine cazările!…”

… bullshit.

Nu e din cauza faptului că am luat noi prea târziu cazările, dar tot ce era disponibil sau se dăduse deja, sărea de 80-90 euro/noapte.

Fie că era prin airbnb, booking sau pur și simplu pe site-urile hotelurilor, nu am găsit nada de nada care să fie decent, NU la naiba-n praznic și IEFTIN. Nope. And trust me, I`m a searcher. 😀

Am optat până la urmă pentru Sana Malhoa Hotel – prețurile variază în funcție de lună:

  • pornesc de la 90 euro/noapte camerahotel de 4 stele
View din hotel

Cea mai mișto parte a hotelului e că avioanele trec la o distanță mică-mică, fix deasupra lui.

Imaginați-vă ce bucurie pe mine: io, fata cu tatuaj cu avion, să le văd așa de aaaaproape de mine, cum decolează și cum aterizează. 🙂 A fost exact ca pe plaja din Tel Aviv, numai că aici erau și mai aproape. ✈

Îmi tresărea inima ca unui copil mic, de câte ori auzeam câte un motor din depărtare.

La capitolul MÂNCARE și BĂUTURĂ, găsești sangria senzațională la pahar full ochi cu 3 euro, găsești carafă sangria de 700 ml cu 20 euro și gust mediocru.

Pastel de Bacalhau – gustare specific portugheză

Poți să iei o masă senzațională cu 30 euro la Time Out Market saau.. poți să-ți iei o țeapă la localurile ultra turistice, cu aceiași 30 de euro.

Totul e să știi dinainte some tips & tricks, ca să mergi la sigur.

Pastel de Bacalhau de aproape :))
– gustare specific portugheză
After SANGRIA effect :))))

Ți le dau pe toate în articolul următor. 🙂 Și dacă ai întrebări, lasă-le într-un comment mai jos. Promit să stăm la povești.

Tu promite-mi să rămâi #alandala! ✈

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *