CĂLĂTOREALĂ

AMSTERDAM: Umblă hai-hui, ia-ți un Rock the City Ticket și mănâncă un burger genial

Ai ajuns în Amsterdam și ai vreo 2 zile jumate la dispoziție să petreci un city break de vis? După ce te cazezi pe barcă, (asta dacă vrei să ai parte de o experiență inedită vezi aici), îi dai bice și pornești în explorarea locurilor.

Aviz amatorilor de distracție: îți iei cu tine și doi prieteni nebuni, ca să-ți condimentezi călătoria așa cum trebuie.

 

1. Rock The City Ticket de la Heineken Experience

Adepta turismului de genu`: ”du-te acolo, că trebuie” n-o să fiu niciodată. Poți să ai parte de niște experiențe geniale despre care alții nici măcar n-au auzit. Nu e cazul aici, pentru că un Rock The City Ticket cumpărat din timp de pe adamlookout.com/tickets m-a făcut fericită. Părea destul de banal la început, multe țări creatoare de beri au tururi dedicate în fabricile lor despre care mulți spun ”Trebuie neapărat să mergi!” sau le găsești musai pe TripAdvisor.

This time, Rock The City Ticket a fost bifat la capitolul: ”Ce mișto a fost c-am făcut asta!”

Te costă 32,5 euro și include:

  • un Heinken Experience Tour – 2 ore
  • o plimbare cu barca pe canalele din Amsterdam cu ghid super funny – 45 minute
  • ADAM lookout, locul de unde vezi tot Amsterdamul de sus și-ți poți face câteva poze contracost
  • bonus: două beri + o hartă cu cele mai mișto locuri din Amsterdam

Heineken Experience Tour este turul pe care-l faci în fabrica Heineken, unul super fun și interactiv. O să fii la un moment dat un bob de malț laolată cu toate boabele de malț amestecate cu apa. Pe scurt, o să vezi cum se face berea până ajunge la tine în halbă sau la sticlă.

La ora de plimbare prin fabrică se adaugă de glumele ghizilor, jocurile de lumini, poveștile audio, camerele virtuale, holograme, nebunii. 🙂

Plimbarea cu barca, până la ADAM lookout, e o adevărată plăcere. Noi am nimerit seara, în cazul în care vrei să ai parte de ceva maai… romantic. 🙂

2. 1100 de cafenele și baruri care te așteaptă!
p.s.: știu eu unde se mănâncă un burger bun!

La finalul mini croazierei pe canale, ajungi la ADAM lookout, locul unde poți să vezi Amsterdamul de sus. Și după 3 ore ore de explorat, plimbat, te-apucă foamea.

Nu rata The Butcher.

Are trei locații,  însă cel de la ADAM lookout este un local splendid, care dupa 11 noaptea se transformă în ring de dans, socializare și într-o ocazie numai bună de a gusta cocktailuri de toate națiile. Dar până atunci, pune-te la masă și încearcă un burger de vită de să te lingi pe degete. Bloody burger!

Cât despre baruri și cafenele, hei! Amsterdam are peste 1100 de baruri și puburi. Practic, câte unul la fiecare colț de stradă. Și terase amenajate pe stradă. Try them! Oriunde ai intra, you’ll get the local vibe.

Să-ți mai spun că într-un coffee shop am întâlnit un olandez la origini marocan, cu o iubită româncă, din Brașov? :)) Să vezi atunci povești!:P

 

 

3. Umblă hai-hui. Nu te costă nimic.

Amsterdamul e un oraș străbătut de canale în cercuri, de-alungul cărora poți să te plimbi mult și bine dacă prinzi vreme bună. O să te surprinzi admirând imensele ferestre ale olandezilor, care nu sunt acoperite de vreo perdea sau de cine știe ce draperie. Poți vedea absolut tot ce în intimitatea lor: de la bărbați care se dezbracă până la slip saaau… și mai mult (depinde de cât noroc/ghinion ai:)) ), până la doamne în vârstă care gătesc în bucătărie.

Motivul?

Pe vremea când orașul duduia de marinari, se spune că în clipa în care ei se întorceau acasă la nevestele lor, verificau prin vecini dacă fetele au fost cuminți. Și nu-i așa? Vecinii văd tot/știu tot. Cum se cheamă asta? Transparență totală. :)))

Dacă te uiți atent la clădiri, arhitectural și coloristic sunt impecabile. Și mai au o chestie! Sunt ușor înclinate. Dacă reușești să intri într-una dintre ele, ai să descoperi că scările sunt groaznic de înguste și treptele oribil de înalte, așadar, nu se poate urca/căra nimic consistent pe ele.

Așa că lăzile de bere sau mărfurile, par exemple, erau urcate pe vremuri de olandezi pe scripeți, ca să ajungă în magazinele sau în casele lor.

Smart thinking, you dutch people!

Și bicicletele. Poți să le admiri bicicletele. Unele sunt drăgălașe rău de tot: au culori pastel, coșulețe cu flori și sunt personalizate cu bun gust, după stilul fiecăruia. O să vezi familii întregi ieșind la plimbare pe bicicletă (fiecare cu a lui) sau folosind-o ca pe un mijloc de transport – cred că se pune și atunci când fac cumpărăturile. Orașul ăsta are mai multe biciclete decât locuitori:

1.000.000 biciclete versus 800.000 de oameni.

How cool is that?

Dacă ești sportiv din fire, o să-i apreciezi mult. Aleargă și pe -15 grade, indiferent de oră și indiferent de vârstă. Țin să spun că în week-endul în care ajunsesem, îmi cădea fața de frig.  Am prins Beast from the East – temperaturi cu minus și vânt tăios. În prima zi. În a treia am stat la tricou.

Guys, mă-nclin, respectele mele.

Enjoy Amsterdam! Și dacă ai fost deja acolo, cum ți s-a părut? 🙂

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *