TIMP LIBER

Gustarea de după-amiază: supă cremă de linte.. cu dragoste :P

Vă gândiți ce naiba m-a apucat? Eu eram cu călătoriile, nu cu bucătăria. ”Alandalaaa, aloo? Acu` te-ai apucat să produci dezastre la cratiță?”

Dragii mei, permiteți-mi să vă spun că zilele astea am ceva mai mult timp liber. Am venit din vacanță și tocmai mă pregătesc de un proiect care-mi lasă și ceva loc de viață personală.

N-o să fiu modestă și o să vă mărturisesc: NU am gătit mult la viața mea, dar atunci când o fac, îmi iese extraordinar de bine.

Știu de unde mi se trage: bunica a fost o bucătăreasă desăvârșită, a fost renumită printre toți cunoscuții ca fiind tanti Adela cu plăcintele alea minunate, cozonacii, ciorbele etc. #blessMoldova

Pur și simplu, cred că e în genă: nimeresc cantitățile, nu știu cum fac de le învârt, le sucesc și-mi ies lucruri gustoase – fie că vorbesc de dulciuri sau de mâncăruri mai serioase.

Așa se face căăă.. într-o după-amiază călduroasă de vară m-am apucat de o supă cremă de linte. Postasem vreo două poze cu varianta finală pe instagramul meu și a început lumea să mă întrebe de rețetă.

Iacaaa, v-o zic aici pe scurt. :)) Să nu uit: timp de preparareee, cam o oră jumate.

  1. Se dă o tură pe la piață. În cazul meu, m-am învârtit prin Obor cu o listuță cam așa:
  • jumate de kil de linte roșie
  • 3 roșii mari și gustoase
  • 2 cepe ( pe care le tai bine )
  • o căciulă de căței de usturoi ( 5 căței la număr)
  • o linguriță de boia dulce
  • o legătură de pătrunjel
  • 4 linguri ulei
  • o linguriță de sare

2. Am ajuns acasă:

  • călești ceapa tăiată bine cu cele 4 linguri de ulei și lingurița de sare într-o oală;
  • după ce ceapa e călită mediu, pui roșiile și amesteci bine până se face ca un suc;
  • după câteva minute pui pătrunjelul (tăiat și el bine), mai amesteci un pic;
  • ACUM e momentul în care torni jumatea de kil de linte în oală și adaugi un litru jmate-doi de apă (în funcție de cât de consistentă o vrei);
  • AMESTECI, AMESTECI, AMESTECI – cam o oră;
  • după ce vezi că lintea e fiartă, oprești focul și lași 10 minute să se răcească;
  • vine blenderul în acțiune, rotești, rotești, rotești, până ajungi la supa cremă dorită:) ;
  • pui puțină boia deasupra, o frunzuliță de pătrunjel pentru aspect și niște oțet balsamic dacă vrei s-o mai refreshuiești un pic:)
  • et voila! C`est GATA! :))

Într-adevăr, e un pic mai pretențioasă ca mod de preparare față de supa cremă clasică. Nu fierbi apa și legumele tăiate în bucăți mari pe care le trântești într-un blender la final. Un pic de dragoste acolo, un pic de grijă ( la ceapă am și plâns!:))) ) și altfel iese gustul.

🙂 Păi sper să vă fie de folos și dacă v-apucați de meșterit prin bucătărie, să-mi trimiteți poze. V-am pupat! Pofta s-aveți și #alandala să rămâneți!;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *