CĂLĂTOREALĂ

BUDAPESTA: 10 locuri în care poți să mănânci grozav!

Budapesta este orașul în care m-aș întoarce oricând pentru mâncare.

E locul unde găsești restaurante cu bucătării internaționale pe toate gusturile: de la cele vegane la cele mexicane, evident – restaurante cu specific unguresc, locuri cu istorie care-ți iau ochii de la cât de frumos au fost reamenajate sau poți să dai de cele mai fancy restaurante cu stele Michelin.. ba chiar e loc și de Street Food.

Să începem, zic!:)

1. Klauzal Restaurant cu bucătărie ungurească și internațională

Dacă te plimbi prin centrul Budapestei și ți se face foame, uite un restaurant cu specific unguresc și cu bucătărie internațională, la un loc. Am mâncat un pește cu risotto bun tare și nu mare mi-a fost mirarea să văd că în meniu lor erau felii de mușchiuleț ca la Brașov 🙂

2. Las Vegansvegan

Chiar dacă nu ești vegan, burgerii și cartofii lor sunt absolut demențiali. Interiorul locului e superb amenajat, cu desene cu animale care îți gătesc. Am fost de două ori, atât de mult mi-a plăcut. Acolo găsești și limonade cu ardei iute și castraveți. Mmmmmm….

Este posibil ca imaginea să conţină: Alexandra Gavrilă, stând jos

3. Karavan – Street Food

Și fix la doi pași de Las Vegans, vis-a-vis, găsești un street food în toată splendoarea. O groază de chestii bune de mâncat. Dacă ai și vreme bună, o plăcere!:) Stai la o bere, mângâi un burger.. :)))

4. Gastronomia Da Nandinitalienesc

Am intrat din întâmplare în dimineața zilei de 31 decembrie, când nu prea găseam nimic deschis. Pentru mine a fost o ditaamai surpriza. În primă fază am crezut că e doar un magazinaș de unde îți iei pâine, vinuri, dulciuri și câteva ceva pentru casă, însă mai era ceva înăuntru. Sicilianul mutat în Budapesta a amenajat și câteva măsuțe înăutru, la care putea lejer să te așezi și să mânânci. Am băut o cafea italiană .. de m-am lins pe degete, așa cum numai italienii știu s-o facă, iar sandwich-ul ăla cu roșii coapte (pe care eu le detest în general) l-am savurat până la ultima firimitură. Atât de bun era. Locul ăsta mi-a făcut dimineața. Jur.

This image has an empty alt attribute; its file name is rsz_img_20191231_105858-01-768x1024.jpg

5. Iguana Bar & Grillmexican

Iguana este un restaurant cu specific mexican. Se știe că mâncărurile mexicane sunt iuți. Ei bine, noi am încercat un cocktail cu piper, niște burrito și nachos cu guacamole. Toate au fost yummy! Iar locul arată ca un local veritabil din Mexic. Recoomaaand!

6. Pantry Brunch & Coffee pentru mic dejun și brunch

Un alt loc minunat de brunch este Pantry. Băieții care servesc acolo o fac într-un mod foarte drăguț, îți aduc o foaie pe care bifezi cu un creion ce vrei să mănânci, iar ție nu-ți rămâne decât să te bucuri de ce au de oferit. Felul cum arată și cum se aranjează în castronașe nu face decât să-mi aducă aminte de Tel Aviv, unde mâncarea venea cam cu același visual design. 😛 Humus, brânzică, fasole, baggels, sucuri naturale, salată de fructee.. ai de unde alege. 🙂

7. Gerbaud Cafe loc cu istorie

Gerbaud este o cafenea cu tradiție, încă de începutul anilor 1900. În stilul rococo, cu niște tavane înalte și de-o eleganță cum numai pe vremuri găseai, aici vii ca să te întorci un pic în timp. Prăjiturile sunt minunate, dar și puțin piperate – ca preț, zic. Locul în sine e o experiență. Atenție că se formează cozi imense la intrare. Mai bine alegi să mergi între orele normale de masă.

8. Kiosk Budapest – fancy place

De la restaurante cu istorie, trecem la cele mai moderne, dacă vrei ceva mai.. fiță. După cum se descriu și ei, Kiosk ar fi locul în care te duci la un business lunch sau ieși seara cu prietenii să mănânci mini burgeri, risotto cu trufe, fripturi sau salate și să asculți muzică live sau piese de la radio. E și restaurant și cocktail bar în același timp. Bucătarul face niște deserturi din înghețată de casă.. uuh laaaa. Și nu numai, sunt câteva feluri de mâncare cu care se joacă, combină gusturi… e ca la Masterchef, dacă te uiți la plating.

9. Planet Sushi Budapest – japonez

Sushiiii! Aș putea mânca la orice oră, cu ochii închiși. Eh bine, unde credeți că eram în seara de 31 decembrie, cu 3-4 ore înainte să intrăm în noul an? Eram la Planet Sushi. Felurite tipuri de sushi în meniu, că a fost greu să mă hotărăsc.. yum yum. Dacă ești fan, aici e de tine. Merge asezonat cu un pahar de prosecco. 😛

10. Cafe Frei – mic dejun

Iubitori de cafea! Sunteți prin zonă? Pentru că locul ăsta este o comoară. Cafe Frei a fost întemeiată de un om de televiziune și de un globetrotter, Tamas Frei, care a văzut peste 100 de țări în ultimii 20 de ani. Și s-au gândit ei așa, de ce să nu aducă vreo 70 de rețete de cafele de pe tot mapamondul la un loc? Că vorbim despre Italia, Franța, Japonia, Arabia sau America de Nord sau America Latină, meniul este senzațional, de-a dreptul. Și aici mi-a luat foarte mult să mă hotărăsc la ceva. Pe lângă asta, mai au și produse de patiserie minunate și sucuri cu tot felul de prafuri sănătoase, care ajută la circulația sângelui, la starea de bine ș.a.m.d. Culmea, am descoperit că sunt 3 cafenele deschise și în România: la Miercurea Ciuc, Oradea și Târgu Mureș. Cât despre prețuri… o să fii șocat. E aproximativ 6 lei un suc. Și cam 10 lei o cafea. Gustoase toate.

Cam aici închei recomandările mele pentru Budapesta.

Bineînțeles, poți încerca și Mazel Tov sau New York Cafe, ca să îți faci poze de instagram, cu un preț: dacă reziști două ore la coada de la intrare. De ce? Ungurii nu prea rezervă mese!:)

În rest, la capitolul culinar, orașul e ceea ce trebuie pentru cei care iubesc mâncarea bună și variată.

Dacă nu ai apucat încă, aici ți-am scris un articol complet și detaliat despre locurile care merită vizitate cât ești în Budapesta.

Sper că ți-am fost de folos! Distracție plăcută în călătorie și poftă bună!
Rămâi prin zonă, rămâi #alandala! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *