TIMP LIBER

NETFLIX: Documentarul care îți ia creierii de pe jos și dă cu ei de toți pereții – DON`T FUCK WITH CATS

Eu nu am mai văzut demult așa un documentar: am vrut să îl opresc după primele douăzeci de minute.

Image

E și poate pentru că pot să duc orice în afară de cruzime față de animale. Pentru mine ăsta este un punct limită. Am fost fascinată de documentarele despre criminali în serie, mi-a plăcut la nebunie MindHunter, am urmărit captivată The Assasination of Gianni Versace: American Crime Story și mă uit la orice ține de psihologia criminalilor pentru că mi se pare un teritoriu fascinant.

Partea bună în toată povestea asta e că cei care au creat seriile mai sus amintite, nu au detaliat faptul că acești criminali în serie (unii dintre ei) au început maltratând sau omorând animale. Au trecut repede peste partea asta, thanks God.

Rezist la orice, mai puțin la ceva ce poate implica vizual și chiar verbal detaliat durerea sau moartea unui animal. Nu am o explicație clară.

Nici nu mă pregătisem psihic dinainte pentru ceea ce avea să urmeze. Habar n-aveam ce documentar e ăsta, am văzut doar că are un rating foarte mare, iar începutul e super captivant.

Din primele minute îți dai seama că despre povestea unuia dintre cei mai înspăimântători ucigași ai Canadei: Luka Magnotta, 29 de ani tânăr în căutarea unei cariere în modelling și actorie..

Image result for luka magnotta


Totul a început în 2010 când un grup de internauți a descoperit un filmuleț în care un individ căruia nu i se vedea fața.. omoară două pisici.

A fost ATÂT, dar ATÂT de disturbing momentul..

…deși în episod nu arată EXACT clipa în care s-a întâmplat, regizorii îți dau bucățele din el. Baudi Moovan este pseudonimul femeii care a descoperit filmulețul. Ea povestește cu lacrimi în ochi ce se întâmplă acolo în timp ce revede clipul..

…da, atunci am zis că aici mă opresc. Nu pot să vă explic senzația care m-a cuprins. M-am întors cu spatele la televizor. N-am putut efectiv să iau mâna de la ochi. Am zis: Gata. Nu pot să văd așa ceva.

M-am oprit câteva minute, într-adevăr și am început să caut detalii despre serial pe telefon. Am luat o gură de aer și m-am întors. Doar pentru că lumea susținea că e foarte bun. Greu de digerat, extrem de greu, mai ales când știi că exact așa s-au întâmplat lucrurile și în realitate.

Am derulat cu două minute înainte episodul, ca să trec peste partea cu detaliile și am continuat să mă uit.

Sunt 3 episoade în total, iar numărul de ”wtf”-uri s-a multiplicat consistent spre finalul documentarului, care ia niște întorsături de îți stă mintea în loc. Cum spuneam, îți aduni creierii de pe jos, și abia ce ți i-ai adunat, că vine din nou realitatea documentarului să ți-i ia din nou și să dea cu ei de toți pereții.

E incredibil să vezi puterea SAU NU a internetului (când o să vedeți filmul, o să vă dați seama despre ce vorbesc, mai ales că acțiunea lui se petrece între 2010-2012), mastermind-ul unui viitor criminal în serie, reacția lumii la semnalele pe care el le transmite și cum se mobilizează INTERPOLUL să îl prindă.
Btw, nu e spoiler: Magnotta a tranșat un student chinez. Asta e singura lui crimă comisă împotriva unui om și probabil urmau și altele, dacă nu…
…da`te las să vezi documentarul.

Dacă recomand? Pasionaților de seriale de genul ăsta, da. Dar cu stomacul tare să fie.

Ultimele câteva replici ale filmului sunt foaarte bune, te pun pe gânduri și te lasă cu o neliniște: câți posibili viitori criminali în serie dau deja semne vizibile și cât de mult ignorăm lucruri evidente, pentru că omenirea are.. și alte probleme?

Dacă te uiți, dă-mi se veste și spune-mi cum ți s-a părut.

Rămâi #alandala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *