CĂLĂTOREALĂ

TOP 20 cele mai tari chestii din TRAVEL din 2019! PART IV

✈️ 👣 16. Am promis că vin cu clasamentul celor mai tari 5 aeroporturi din lume, clasament făcut și anul ăsta de specialiști.

Pe locul 5 e aeroportul internațional din Hong Kong.

Pe locul 4 mergem în Seoul, aeroportul Incheon;

pe locul 3: Dubai International;

locul 2 îi revine aeroportului din Doha: Hamad International.

Iar locul 1 e ocupat deee.. Singapore Changi Airport. Pentru al 7-lea an la rând e pe locul întâi.

Un aeroport în care ai putea să trăiești, zic specialiștii: are o grădină imensă în formă de fluture, cinema-uri și piscine. As face un experiment de genul ăsta, de câteva zile… viața într-un aeroport. Cu Gavrilă Alandala.

Changi Airport Singapore

17. Conform celebrului site tripadvisor, cele mai populare 10 atracții pe 2019, locurile în care turiștii s-au îmbulzit să le vadă, au fost în așa: Muzeul Luvru din Paris, Muzeele Vaticane, Statuia Libertății din New York și Turnul Eiffel din Paris. Colosseumul din Roma, în schimb, a fost CEL MAI VIZITAT.

Colosseumul din Roma
sursa foto: wikipedia

Iar în top 10 mai regăsim Sagrada Familia din Barcelona, Cartierul Francez din New Orleans, Skydeck-ul din Willis Tower – Chicago, Casa Annei Frank din Amsterdam și Piațeta San Marco din Veneția.

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber
Poză din Sagrada Familia – arhivă Alandala 🙂

Eh, din cele 10, vedeți, Italia și-a adjudecat nu mai puțin de 3 atracții. E o țară superbă, sunt curioasă anul viitor dacă se mai schimbă ceva în top.

18. Cum s-a intensificat traficul aerian in ultimii ani, uite-așa s-au intensificat și nașterile în avioane. Cea mai recentă e din noiembrie, mă rog, ce a aflat și presa.

Image result for born in the plane baby sky
sursa foto: klm.com

 O femeie de 38 de ani care zbura din Florida în Carolina a născut la două după-amiaza într-un avion al companiei American Airlines. Era în ultimele săptămâni de sarcină și doctorul i-a dat liber să se urce în avion pentru un zbor de numai o oră și 39 de minute. Numai că.. hâtz, la finalul zborului, dintr-o dată i s-a rupt apa și uite cum stewardesele devin neoficial moașe.

Image result for born in the plane baby sky
Baby Sky pe acolo, pe undeva
sursa foto: abcnews.com

Toata partea drăguță din treaba asta e că fetița venită pe lume în avion a fost botezată Sky, adică cer. Și așa, Baby Sky a avut parte de o venire pe lume grandioasă. Să fie cu sănătate și călătorii multe!

19. Si tot la capitolul întâmplări din avion și ce mai face omul ca să primească un loc bun, o femeie din America s-a prefăcut ca nu poate respire, doar ca stewardesa să îi ofere un loc mai spațios. Avionul decolase din Miami și urma să ajungă într-un alt oraș din Florida. ”Ghinion”, cum ar zice domnul Iohannis.

Image result for pretending you can„t breathe to have a better place in the plane
sursa foto: lifehacker.com

Când pilotul a aflat că pasagera ”nu poate respira”, a întors avionul și a aterizat de urgență. Partea proastă e că femeia nu voia să se dea jos din avion, a recunoscut că a făcut treaba asta pentru că își dorea un loc mai bun, așa că tooooți pasagerii din avion au fost evacuați. N-aș fi vrut să fiu în locul acelor pasageri. Și nici în locul pilotului. Dar heeei, cum e vorba aia? Maaare e grădina avionului. Pardon, a domnului.

20. Vreți să știi care-i trendul în materie de călătorit pe 2020? 

Noul trendul este să faci sport în timp ce călătorești.

S-au făcut niște studii pe vreo douăzeci de țări și studiile astea arată cum foarte mulți oameni, în special cei care călătoresc în interes de serviciu, dau câte-o fugă și până la sala de fitness. Ca să își păstreze obiceiurile pe care le au și acasă. Workout routine… știm știm.

travel wellness trends 3
sursa foto: escapehaven.com

Yoga, cyclcing, pillates, clase de aerobic, nu contează, lumea nu se lasă până nu își face exercițiile. E o treabă pe care o aplaud. Mai știu eu pe cineva.. nu dau nume.. care chiar dacă e în vacanță, caută toate sălile de cross fit din orașul în care ar trebui.. teoretic.. să se relaxeze.

Un an nou cu spoooort la toată lumea!:) Sper că ți-a plăcut topul meu, mai fac și la anu’! Dacă ai ratat celelalte părți, le găsești aici: PART I, PART II și PART III.

Ș-am încheiat topul parampa,

Și ț-am spus povestea-șa.

Rămâi prin zonă și la anu`. Rămâi #alandala! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *