TIMP LIBER

Magicul Frozen 2: prințesele Disney nu mai sunt ce erau odată

Dacă e ceva de care m-am îndrăgostit în filmul ăsta, este piesa de pe coloana sonoră, cântată de ”Elsa din Arendelle”: Into the Unknown.

Îți garantez, o să îți rămână pentru mult timp în cap după ce ieși din sala de cinema, o să te trezești fredonând-o, mai ales dacă ești iubitor de muzică. 🙂

Creatorii Fronzen 2 au reușit să facă treaba asta cu brio, prin lumina în care au plasat Into The Unknown în animație. Piesa are legătură cu cel de-al cincilea spirit pe care prințesa Elsa îl va descoperi, după celelalte patru: apă, aer, foc și pământ.

Surpriza cea mai mare a fost ca la finalul filmului să aud melodia cântată de minunații băieți de la Panic at the Disco! Doamnelor, domnilor, dragi copii vi-l prezint pe Brandon Urie, una dintre cele mai sexy voci masculine în viață:

Practic, tot conceptul filmului se învârte în jurul ideii de a te arunca în necunoscut și de a afla adevărul, așa cum a fost el ascuns și îngropat de demult.

Prințesele Disney nu mai sunt ce erau o dată. Sunt fete îndrăznețe și ancorate în realitate, iar dragostea dintre surori și sprijnul pe care și-l oferă una alteia salvează lumea.

Elsa și Anna sunt personajele care reflectă schimbarea lumii prin storytelling, mai ales în ceea ce le privește pe fete. Este un mesaj destul de puternic marca Disney: femeile pot muta munții din loc.

Iubirea dintre un el și o ea nu mai primează atât de mult într-un film Disney (ca pe vremuri), nu mai trăiește nimeni ”fericit până la adânci bătrâneți”. Slavă domnului că am scăpat de vorba asta care a nenorocit multe destine, o să discutăm într-un alt articol despre acest efect psihologic traumatizant al basmelor pentru omenire. 🙂

Sunt unele cadre din film senzaționale, momente magice, care te absorb. Unele îți dau fiori, altele te fac să le urmărești încântat, cu sufletul la gură, așteptând să vezi ce se petrece mai departe.

Dacă îți recomand să vezi filmul la cinema? Clar.
A apărut chiar azi în cinematografele din România, o dată cu premiera din State.

Așa că, week-endul ăsta, chiar dacă e frig, merită să ieși din casă să-l vezi. Să iei o porție de magie.

Mulțumesc Ranevents pentru că m-au invitat la avanpremieră.

Rămâi #alandala și dă-mi de veste dacă-l vezi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *