TIMP LIBER

NETFLIX: Serialul ”HOLLYWOOD” arată fața adevărată a industriei #mustSee

Serialul ăsta atât de mișto a apărut la începutul lunii mai pe Netflix și m-a cucerit din prima cu trailerul:

Dadadadadadadada! Vreau să-l văd!,

aaaaasta a fost prima mea reacție.

Motivele:

1. Juca Darren Criss, actorul din The Assassination of Gianni Versace. I loooove him. A jucat atât de bine în serialul ăla, încât eram sigură că o să facă figură bună și la al doilea serial la care o să mă uit cu el :))

Pin by Abbyrose03 on Glasses (With images) | Darren criss, Actors ...
Darren Criss în rolul asasinului lui Versace din serialul The Assassination of Gianni Versace
sursă foto: pinterest.com

2. Am o atracție, mai nou, pentru serialele care se leagă de anii 1900 și de industria advertisingului de pe atunci, a modei, a actoriei ș.a.m.d. Am terminat Mad Men prin februarie, așa că.. e de înțeles de ce Hollywood a părut o bună idee de la bun început. Și a fost. 🙂

Hollywood, Ryan Murphy's new mini series on Netflix is coming soon
sursă foto: en.pdvg.it

3. Actorii. Suuuper buni actorii. Joacă excelent de-a.. actori. 🙂 Și imaginea. Vizual, întreg serialul arată foarte bine.

Netflix's Hollywood sheds light on the struggles of the 1950's – Arrow
sursă foto: uhsarrow.org

4. Subiectul. Și aici o dezvolt mai mult.

Întregul serial are la bază povestea reală a lui a Peg Entwistle, o actriță din America, care la numai 24 de ani s-a sinucis aruncându-se de pe semnul de la Hollywood. I se dăduse un rol principal într-un film, apoi a fost scoasă, motiv pentru și-a pus capăt zilelor în 1932.

Who Was Peg Entwistle? - True Story of the Actress Who Jumped off ...
Reala Peg Entwistle
sursă foto: bbc.com

Creatorii Hollywood au adaptat povestea fetei la povestea unei negrese la fel de tinere, care în anii `50 se chinuia jucând roluri de servitoare în filme doar pentru că era de culoare. Pe-atunci nu exista să acorzi unui negru un rol mai mare sau mai vizibil într-un film, pentru că declanșai proteste imense în țară și aveai amenințarea Ku Klux Klanului deasupra capului.

peg entwistle and laura harrier as camille washington as meg in netflix's hollywood
Actrița de culoare în rolul lui Peg Entwistle, în serialul Hollywood

Și ca povestea unui studio de filme renumit de la Hollywood, care urma să turneze acest film, să includă toate ingredientele, după rasism avem și sexism și abuzuri sexuale la greu.

Serialul arată cum managerii și cei sus-puși, aflați în funcții înalte, profitau de cei care visau să fie actori, se aflau la început de carieră și tânjeau după faimă. Probabil, o aluzie foarte directă la Harvey Weinstein și la scandalurile care au ieșit la iveală din industria hollywoodiană în ultimii ani.

Relațiile erau primordiale ca să poți obține roluri și de multe ori, erau pe bază de prostituție.

Noroc cu regizorii din viața reală, care au reușit să scoată din serialul ăsta și partea frumoasă a lucrurilor. O să vedeți că visurile se mai și îndeplinesc dacă întâlnești echipa potrivită. 🙂

I totally recommend it !:) Hollywood for the win!:)

Te las cu trailerul. Rămâi alandala:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *