CĂLĂTOREALĂ

#MyDUBAI: ZIUA 1 – Burj Khalifa de la etajul 148, cele mai spectaculoase fântâni din lume, Dubai Mall, Dubai Aquarium și studiourile Virgin Radio Dubai

Mi-am pus ambiția ca în cele 4 zile jumate de bântuit Dubaiul să văd cât mai multe. Așa că, am plecat cu temele făcute de acasă și știam exact care-i schema în prima mea zi de petrecut în Emirate.

Cu biletul de la Burj Khalifa îndesit bine în buzunar (despre care afli un pic de să-l cumperi dinainte), am plecat dis-de-dimineață către Virgin Radio Dubai, colegii de peste hotare, să întâlnesc echipa de matinal șiiiii…. să văd cum arată/funcționează radioul în alte colțuri de lume. 🙂

Am ajuns în Dubai Media City – zona corporatistă de la ei – la Arabian Radio Network (cu 9 frecvențe radio în FM și alte 10 radiouri online). Virgin Radio Dubai face parte din grup și este radioul no.1 la ei, fiind ascultat de 3 milioane de oameni, din 8 milioane, cât are Dubaiul.

Recomand 104.4 dacă ajungi să te plimbi cu mașina prin Dubai! 😛
p.s.: o mulțime de celebritați i-au trecut pragul: Gordon Ramsay, Macklemore, Richard Branson și chiar din clanul Kardashian au fost pe acolo. 🙂

Next stop: mall-ul Al Wasl situat înspre nordul Dubaiului, care arată ca o bijuterie. Iar dacă iubești mâncarea vegetariană și nu numai, poți să mănânci super bine la Myocum Dubai. Tot felul de combinații nebune care merită încercate. În jur de 45 dirhami o porție – 50 lei. 🙂

sursa: www.myocumdubai.com
Al WASL MALL

După o plimbare scurtă prin zonă, am urcat din nou în mașină și am pornit spre Dubai Mallcel mai maaaare mall din lume. Cât credeți că durează să găsești un loc de parcare? Exact. O eternitate. Pentru că sunt 14.000 de locuri pe o grămadă de etaje și un număr dublu de plimbăreți la mall care vin cu mașina personală.

Christian Louboutin, Gucci, Cartier, Chanel, Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli, Valentino, Burberry.. sau pe scurt: Fashion Avenue, locul în care ți se plimbă pe sub nas femeile din Emirate, adunate în grupuri, acoperite din cap până în picioare cu burka lor neagră și cărându-și agale plăsuțele de shopping cu brandurile de lux inscripționate mai sus.

De principiu, ele cumpără numai pantofi și genți pentru că religia nu le permită să se expună lumii cu tot soiul de haine. Sparg și ele banii pe ce pot. Cam asta e activitatea lor principală.

Pregătește-te oricum să-ți ia ochii vitrinele de pe Fashion Avenue: o să caști gura la cele mai luxoase branduri ale lumii și o să visezi la cum era dacă ai fi fost și tu milionar. :))

După ce termini cu visatul, scoți frumos din buzunar biletul care te urcă în cea mai înaltă clădire din lume: Burj Khalifa -155 de etaje.

Dacă îl cumperi pe loc însă, te costă dublu.

Ce am luat noi cu două săptămâni dinainte a fost: 124th, 125th & 148th Floor + Skip The Line de pe tiqets.com , bilet care ne-a costat 114 euro/persoană. Găsești și mai ieftine, la 90.24 euro/persoană, în funcție de perioada zilei în care te decizi să vizitezi. Seara, dupa 18, sunt mai scumpe, iar în timpul zilei mai ieftine. Este super importantă și treaba asta cu ”Skip the line”, pentru că nu ai nici cea mai vagă idee câtă lume poate veni să urce aici: fără număr.

Și în toată aglomerația aia, organizarea e impecabilă. Dintr-o cameră cu 50 de persoane ești urcat într-unul din cele două lifturi care parcurg 600 de metri pe minut (sunt pe locul 3 în topul celor mai rapide lifturi din lume). O senzație ge-nială!


Clădirea are în total 555 metri înălțime. Așa că în mai puțin de un minut eram la etajul 148 – ultimul etaj care oferă acces vizitatorilor. Mă mânca în palmă să apăs pe butonul 154, cât eram în lift. Ce putea să se întâmple rău?:)) Am făcut și o glumiță, toată lumea a început să râdă, apoi m-am abținut și la 148, am dat de priveliștea asta:


Cum ieși din lift, cum vin câțiva chinezi să te servească pe o tavă cu câte-un suculeț, un fursec, să ronțăi ceva cât admiri priveliștea senzațională. Clădirea asta era cât pe ce să nu se mai ridice, până când Sheikh Khalifa a hotărât să doneze vreo 2 miliarde de dolari și să ajute la construcția ei, cu condiția să-i poarte numele. Așa că, în loc să-i spunem Burj Dubai, îi spunem Burj Khalifa. Costurile totale: 4,1 miliarde de dolari. Cine are apartamente cumpărate acolo? Soții Beckham, Beyonce și Jay-Z. Dacă vrei să te cazezi în schimb, există Armani Hotel, decorat de excentricul creator italian, unde o noapte te costă .. de la 300 de euro/cameră în sus. 🙂

O să prinzi de la etaj show-ul celor mai înalte fântâni din lume: Dubai Fountains, despre care n-am prea multe cuvinte ca să ți le descriu. Trebuie să le vezi cu ochii tăi. E un spectacol în sine văzut și de sus, de la etaj, și de jos, de la poalele mall-ului. Tot ce pot să-ți zic e că fântânile se sincronizează preț de câteva minute într-un dans mirific, de vreo 4-5 ori pe oră, pe genuri de piese diferite: de la Louis Armstrong – What a Wonderful World, până la acorduri arăbești care sună taaare bine.

Am coborât să le vedem și de jos… și de plăcere, am mai stat o oră acolo.

Ultima destinație pe seara respectivă a fost Dubai Aquarium situat în Dubai Mallcel mai mare acvariu suspendat din lume cu 30.000 de animale marine.

Ți-ai imaginat vreodată că poți să intri într-un mall, te uiți și tu de-o țoală, ieși din H&M și deodată, în fața ta, dincolo de un perete de sticlă înoată rechini, pisici de mare și bancuri de pești?

Oh well, au făcut-o și pe asta. Am stat 15 minute și m-am uitat încontinuu la ei. E de-a dreptul spectaculos. Și imaginează-ți că nu mi-am mai luat bilete de intrare, e doar din ce am putut să văd din exterior. Timpul a fost limitat pentru noi – câte poți să faci în patru zile?

În schimb ei oferă bilete la Dubai Aquarium & Underwater Zoo care pornesc de la 159 lei/persoană, pe care le poți cumpăra de pe getyourgiude.com și care-ți oferă activități de o zi întreagă acolo: înot cu rechinii sau vizită la The King Kroc – unul dintre cei mai mare crocodili din lume care cântărește 750 de kilograme și are.. 40 de ani!

Acestea fiind spuse, ziua 1 #myDubai s-a încheiat aici.

În articolul viitor mergem #alandala în Safari, ne dăm cu ATV-ul pe dune și facem un pic de plajă pe ”La Mer”.


4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *