CĂLĂTOREALĂ

Am ajuns pe Insula Saona, locul în care s-a filmat ”Pirații din Caraibe”

Insula paradis căutată de atâția regizori de filme care să îi ajute să redea scenele mult dorite pentru a contura imaginea unei insule nelocuite de oameni:

and here it is!:)

Insula Saona din Marea Caraibilor a fost folosită, evident, ca locație și pentruuuuu, cine altcineva decât pentru Pirații din Caraibe. Și Blue Lagoon.

Johnny Depp în Pirații din Caraibe pe Insula Saona – sursă foto: tripsavvy.com
Secvență din Pirații din Caraibe de pe Insula Saona

Unde se află insula Saona

O găsim în partea de sud-est a coastei dominicane, separată de țară printr-un canal natural. Ea face parte din Parcul Nacional del Este. E cam la jumatea drumului dintre capitala Santo Domingo și Punta Cana.

Zona din care pleci cu un speed boat sau cu un catamaran către insula Saona se numește Bayahibe și e locul în care trăiesc foarte mulți francezi și spanioli retrași la bătrânețe.

Alandala cu speedboatul

Da, au niște case impresionante în buza Caraibilor, și da, conviețuiesc cu localnicii care își duc viața în niște cocioabe. E un loc unde sărăcia și luxul se combină într-un mix ciudat, dar aparent specific zonelor tropicale.

Cum ajungi pe Insula Saona

Destul de simplu.

În funcție de hotelul în care ești cazat, o să fii luat de un microbuz condus de cei care se ocupă de excursiile de genul ăsta.

Pe noi, microbuzul ne-a lăsat în Bayahibe (cam o oră jumate din Punta Cana), după care am luat speedboatul de-alungul coastei.

Cu speedboatul am mers cam o oră și jumătate cu tot cu o oprire de 20-25 de minute în Piscina Naturală, cum o denumesc ei, din apropierea insulei Saona.

Ăsta e locul în care opresc majoritatea speedboaturilor și a catamaranelor, pentru că este CEA MAI MARE PISCINĂ NATURALĂ DIN LUME. Este creată de nisip și poți să mergi zeci, chiar sute de metri și apa să fie până la brâu. Ca în pozele astea:

Alandala în piscina naturală :))
Alandala tot în piscina naturală:))

Iar în momentul în care am ajuns pe insulă.. am rămas gură-cască:

pentru orice iubitor de plajă, locul ăsta e un mic paradis.

Aici ajunsesem pe insulă
Insula Saona din barcă
Insula Saona dinăntrul ei:)
Alandala prin hamac:)))
Construcții lejere pe plajă
Căsuța asta arăta minunat!
Probabil un crăbișor își făcuse tunel în pământ
Paradisul 😛

turcoazul mării, limpezimea ei, nisipul fin de tot și aaaalb, de te orbea în soare, mulțimea de cocotieri, hamacele

totul te făcea să te simți ca într-un film.

Cel mai bun film. 🙂

Am profitat la maximum de cele 4 ore petrecute acolo:

m-am plimbat pe plajă să văd ce pot descoperi (sunt plaje delimitate pentru insule, probabil fiecare companie turistică are voie să își lase turiștii pe anumite porțiuni),

 • m-am îmbăiat,
 • am făcut poze,
 • am lenevit într-un hamac,
 • am ascultat muzică latino pusă de DJ-ul lor pe plajă
 • am vorbit cu o turistă canadiancă,

iar partea fun nu avea să se încheie aici.

Clasicele poze pe plajă. Dacă o să eșuez vreodată în viață, sper să fie pe plaja asta:))))) #glumiță
Alandala pe catamaran
Alandala pe catamaran 2

La întoarcere, am petrecut cam o oră jumate spre două pe un catamaran pe care am dansat. Cu cine? Cu barmanița și încă un băiat care se ocupa de barcă.

Ce am dansat? De la Macarena la Danza Kuduro și Ozuna cu Arena del Mar. :)))

În excursia cumpărată de noi am avut un prânz inclus (legume, fructe și pentru carnivori – pui pe grătar) și băuturile – rom cu cola, bere, apă șiii cam atât știu din ce am comandat. :))

Alandala în Speedboat

Să știi că dacă vin băieții la tine cu Pina Colada pe insulă, trebuie să scoți 15$ din buzunar. Iar dacă vrei poze făcute de fotografi, 10$ bucata. :))

Partea funny e că la început ne-au făcut poze în barcă fără să ne întrebe de viață, apoi au venit cu niște sticle cu fața noastră pe etichetele lor, sticle în care aveai condimente cu care să faci acasă Mama Juana.

Mama Juana e băutura lor specifică: un mix de vin roșu cu rom, miere de albine, niște ierburi și condimente specifice. Apoi le lași la ”murat” pe toate cele pomenite pentru câteva zile. :))

Condimente pentru Mama Juana și sticla cu pricina
Ingrediente și sfaturi de ”cum se face” Mama Juana:))

A fost o băutură inventată în 1950 ca o băutură medicinală, după care și-au dat seama că e afrodisiacă și au ”patentat-o”: au zis gata! Asta le dăm și turiștilor: vin doi, pleacă trei.

Inițial ne-au zis că e cadou sticla de care vă vorbeam mai sus, după care ne-au transmis că de fapt, dacă o vrem, ne costă 30$. Am făcut poză la sticlă și le-am mulțumit prin returnarea ei către vânzători. :)) No babies, thanks:))

Ne-am urcat înapoi în microbuz din portul din Bayahibe, unde am făcut slalom printre comercianții care îți vindeau de toate: de la trabucuri, pălării, genți, homari și poze cu iguana, apoi am admirat pe partea stângă a drumului spre Punta Cana, munții Dominicanei.

Localnicii cu tot felul de chestii de vândut
Portul din Bayahibe

Având în vedere că e cea mai râvnită excursie din Republica Dominicană, Insula Saona chiar e un must see. 🙂 Pe cuvântul meu de #alandala.

O găsești aici, la un preț de 51$/persoană . Noi am luat-o de pe Tripadvisor.

Mic disclaimer: nu atingeți stelele de mare! E plin de ele și am văzut doldora de poze cu turiști care fac treaba asta în diverse destinații ale lumii, nu numai aici. Dacă le scoateți din apă și stați cu ele în mână pentru poze, vor muri. Uneori, natura poate fi privită și admirată și de la distanță, fără costuri pentru ecosistem. 🙂

În articolul următor o să vorbim despre: Indigenous Ecological Eye Park – locul cu lagune limpezi și albastre în care poți să faci baie, pădurea tropicală cu cameleoni, broaște țestoase și zeci de specii de păsări, locul în care am avut parte și de o premieră. :))

Dar mai multe, în articolul viitor.

Iar ca să vezi cum e în Republica Dominicană per total, intră aici: Uimitoarea Republica Dominicană. Caraibele din Punta Cana.

Rămâi #alandala!

3 Comments

 • Diana

  Arata de vis. Am citit in comentariile celeilalte postari ca ai avut cazare la Impressive Punta Cana. Sunt ok conditiile de cazare,mancarea,plaja? Imi poti da si mie niste poze cu plaja din fata hotelului,te rog?
  Calatorii frumoase in continuare!

  • Gavrila Alandala

   Bună, Diana. Da, a fost bine. Doar să nu pici în plasa negocierilor cu ei, că au asta în sânge: vor să le mai dai niște bănuți ca să îți dea ”o cameră mai bună”, eventual mai aproape de plajă. :)) Și în general, încearcă să îți vândă ”beneficii” . Dar dacă ești hotărâtă, știi deja pe ce ai venit, nu o să fie nicio problemă. Găsești video-uri de pe plaja din fața hotelului la mine pe instagram, la ”Punta Cana” pe profil.
   Sper că ți-am fost de folos și dacă mai ai întrebări, sunt aici.
   Călătorii frumoase și țieee!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *