CĂLĂTOREALĂ

”Fantoma de la Operă” – cum e să vezi musicalul la Londra

Cireașa de pe tort dintre toate cele patru zile petrecute în Marea Britanie în luna decembrie e că am ajuns să văd musicalul Fantoma de la Operă, jucat la Her Majesty Theatre din Londra. Spectacolul ăsta e pus în scenă de 30 de ani încontinuu și lumea nu se mai satură de el, așa că mi-am luat biletele cu o lună înainte. Gândiți-vă așa: că au spectacole și în timpul săptămânii și unele chiar se joacă și de două ori pe zi.

De fiecare dată se vând aproape toate!

A fost primul meu musical pe care l-am văzut în străinătate. Și a fost o experiență senzațională.

Pe scurt, povestea ar fi așa: în 1909, într-un ziar parizian apărea o serie  intitulată „Fantoma de la Operă”, semnată de Gaston Leroux, care mărturisea că a investigat o serie de evenimente ciudate care avuseseră loc la sediul Operei din Paris. După spusele lui, scopul romanului era să prezinte publicului rodul acestor investigații.

În cele cinci luni în care textele lui Leroux au apărut în paginile publicației, cititorii erau din ce în ce mai fascinați de povestea unei fantome care rătăcea pe culoarele subterane, ucigând pe oricine îndrăznea să o privească.

Fantoma era, de fapt, un om chinuit, a cărui față, diformă din naștere, îi dădea înfățișarea unui monstru. Leroux îl prezintă ca pe un geniu al arhitecturii, al magiei și al muzicii și, în același timp, ca pe un cadavru ambulant care a ales să trăiască în subsolul Operei.

Fantoma de la Operă se îndrăgostește de o tânără soprană, Christine Daaé, pe care o învață cum să cânte mai bine și face tot posibilul ca să o aibă aproape, inclusiv o răpește.

Au fost două ore de musical absooolut spectaculoase. 

Eu puteam să jur că vocile sunt înregistrate. Atât de bine s-a cântat. Ce decoruri, ce artificii de lumini, umbre, costumații, coregrafii.. Majoritatea am plecat de acolo fascinați de ce am văzut.

Pe lângă spectacol, mi-a plăcut că totul era foarte relaxat. Înainte de intrarea în sală, aveai un bar, unde stăteai la povești cu cei cu care ai venit, apoi puteai să iei cu tine paharul de vin în sală fără ca nimeni să fie deranjat.

A meritat DIN PLIN să-mi renunț la banii de la ciorap pe vacanța asta. :)))

95 de lire am dat pe bilet, însă, prețurile pornesc, în funcție de loc, de la 39 lire și ajung până la 198 lire.

Am cam prins gustul, ia că o să mai vin la spectacole și în viitor.

Așa că rămâi #alandala, poate ne întâlnim în sălile de spectacol în curând!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *