CĂLĂTOREALĂ

Londra, o bijuterie de oraș în luna decembrie

Deși mulți ar spune: ”e mult prea frig în Londra de mers în decembrie, ce să cauți atunci acolo”, eh… dragii mei, asta e o afirmație pe care v-o pot invalida repede și degrabă.

Nu poți să te plimbi, să te bucuri de oraș în decembrie” – nimic mai fals.

Întocmai, în luna decembrie, Londra DEVINE o bijuterie de oraș. Și merită să înduri tot frigul din lume doar pentru a colinda străzile și cartierele împânzite de decorațiuni de Crăciun. Nu trebuie să fii ”a Christmas person” ca să admiri frumusețea și farmecul dat de designul caselor și magazinelor atent dischisite, până la ultimul detaliu. Imaginația designerilor de vitrine depășește limite și transformă realul în basm. Ești transportat într-o altă lume, fără să exagerez. Pozele vă stau dovadă.

Poți inclusiv să fii copleșit de bunul gust al magazinelor de lux, care se întrec în lumini și decoruri spectaculoase: de la Cartier la Valentino sau Tiffany, iubitor de lux sau nu, o să ți se întoarcă garantat capul după ele.

Am fost în Londra și în luna octombrie a lui 2016 și e incomparabil. Deși rămâne unul dintre orașele de suflet în care mă simt extraordinar de bine, e un feeling de genul: ”hmmm.. aș putea trăi aici”, așteptările mi-au fost depășite datorită lucrurilor peste care am dat acum, în decembrie.

Am stat 4 zile, dintre care trei au fost destinate hoinărelii. Am bătut kilometri întregi pe străzi și cartiere, m-am oprit în fața vitrinelor, le-am admirat, am intrat în mall-uri, am căscat gura la fiecare etaj, am zâmbit turiștilor și localnicilor și mi s-a zâmbit înapoi, am fost servită cu politețe și voie-bună, m-am simțit extraordinar de bine.

Recomand din tot sufletul orașul ăsta pe perioada sărbătorilor.

Dacă-ți iei bilete de avion din timp, ai șansa să prinzi oferte care pornesc inclusiv de la 10 euro/zbor. Și dacă n-ai buget de hotel, sigur ai niște prieteni binevoitori prin Londra care să te primească pentru o noapte, două, pentru că suntem comunități mari de români acolo. Le salut pe Raluca, Ramona și Cristina, care s-au mutat de 2-3 ani și mi-au împărtășit din experiența lor. Concluzia e că au devenit mai liniștite, mai fericite.

Întorcându-ne la călătorie, dacă ești și genul care merge mult pe jos, cheltuielile se reduc considerabil. Cred din suflet că banii nu ar fi o problemă pentru un trip de genul ăsta: să îți clătești ochii și îți umpli inima de bucurie într-o călătorie din care te întorci cu o energie nouă, bună.

Mai jos ai o listă cu locurile pe care să le bifezi în cazul în care te prind sărbătorile la Londra sau vrei tu să le prinzi pe ele acolo:

Cartierul Mayfair

Este o zonă elegantă de case cu arhitectură georgiană, restaurante și hoteluri deosebite, aproape de Hyde Park.

Biserica Saint Mark transformată într-un market place/restaurant

De departe, una dintre cele mai exclusiviste atracții este o fostă biserică în care poți merge să mănânci, să bei, să stai la povești cu prietenii. Se cheamă Saint Mark`s Church și este în zona Mayfair. Decorul e impresionant, atmosfera e supercosy. E un sentiment straniu și cool în același timp să îi vezi pe britanici cum stau la un pahar cu bere în mijlocul altarului, with no stress included.

This image has an empty alt attribute; its file name is rsz_img_20191130_170600-1024x768.jpg

Cartierul Covent Garden

O minunăție de loc cu baruri, restaurante, teatre sau locuri de shopping. Vibe-ul este încântător și are un aer foarte fancy.

Picadilly Circus + Regent Street

Picadilly Circus este faimoasa intersecție rotundă construită în 1819 care leagă Picadilly de Regent Street. E în general un punct de întâlnire și o mare atracție turistică. Pe bună dreptate. 🙂

Camden Town & Market

Camden Town e un mix eclectic de mâncare, magazine cu diverse haine și suveniruri și baruri foarte hippie. Cândva, a fost locul de întâlnire al artiștilor. Depre Camden am o mulțime de povestit, așa că vine un articol mai detaliat în curând.

Hans & Gretel

Hyde Park – Winter Wonderland

Este singurul lucru pe care nu l-aș recomanda să îl încerci, ci să te uiți la distanță la el, pentru că e ca un bâlci de Botoșani, numai că de 20 de ori mai mare. :)) Dacă ești fan parcuri de distracții, atunci baftă multă. Cozile sunt imense, intrarea e liberă, poți servi diverse băuturi înăuntru, te poți da în tot ce vezi mai jos și asculta concerte.

SOHO

Soho este locul în care distracția e principalul motiv pentru care mii de britanici și expați aleg să iasă din casă.

Anul ăsta, în schimb, au ales să impresioneze cu decorul de Crăciun care trage un semnal de alarmă asupra gunoaielor care se adună în oceane. E pe Carnaby Street – One Planet, Project Zero. Amazing.

Acestea fiind arătate și spuse, nu-ți mai rămâne decât să fii #alandala și să pui pe hartă următoarea ta destinație de văzut lumea: LONDRA.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *