TIMP LIBER

Am ajuns îîîîîn sfâââârșiiiit la un spectacol de balet!

Și nu la orice spectacol de balet, ci la o gală dedicată reginei Elisabeta a României (Carmen Sylva), patroană a artelor și fondatoare a unor instituții caritabile.

Gala de balet a fost organizată de balerina Alice Minoiu, cea care ne-a și trecut pragul emisiunii Drum cu Prioritate în decembrie, anul trecut.

Și în seara de Blue Monday, cum glumea colegul meu, Radu, am terminat emisiunea și am pornit spre teatru. Nu prea a fost loc de tristețuri când am ajuns în sala mare a Teatrului Național din București. Era arhiplină. Oamenii? De toate vârstele.

Spectacolul a avut două părți, a fost compus din fragmente de balet clasic, dar am văzut și coregrafii inspirate din natură și din și momentele marilor povești de dragoste ca Romeo și Julieta. 🙂

Mi-a plăcut la nebunie reprezentația ucrainencei Iana Salenko, prim-balerină la Teatrul din Berlin. Ea a interpretat Moartea Lebedei.. un moment super expresiv care a sfârșit în aplauzele intense ale sălii.

Brooklyin Mack a făcut și el senzație – e balerin american independent inclus de revista Dance Magazine în clubul select al celor ”25 to watch”. Are o muulțime de premii la activ și face balet de la 12 ani. A fost singurul balerin din spectacol care a apărut.. fooaarte dezbrăcat:))). Mai exact, a avut pe el doar un slip, Tarzan style. Vă imaginați.. cum au reacționat toate femeile din sală. 🙂 Nu se așteptau la asta spre finalul spectacolului, drept urmare, Brooklyin a fost fooaaarte aplaudat. 🙂

Printre balerinii talentați prezenți pe scenă se numără și Julian MacKay, prim-balerin la Mikhailovsky Theatre din Rusia și Marina Minoiu, balerină la Royal Danish Theatre.

Balerinul Brooklyin Mack
Balerina Alice Minoiu
Holul Teatrului Național din București
Holul Teatrului Național din București
Holul Teatrului Național din București
Holul Teatrului Național din București
Alandala la Teatrul Național din București

Am mai ajuns pe la Teatrul Național de când a fost renovat, dar de fiecare dată casc gura și admir cât de frumos a ieșit.

Radu spune că a ieșit relaxat de la spectacol, eu m-am bucurat ca un copilaș la unele momente, așa că, mai facem! 🙂

Rămâi prin zonă, rămâi #alandala!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *