CĂLĂTOREALĂ,  TIMP LIBER

#brexit: Ciudățenii despre britanici și top 5 cele mai dubioase muzee din UK

🇬🇧 31 ianuarie 2020 și uite cum ne ne luăm la revedere de la Marea Britanie, care, după patru ani de ”ba vreau, ba nu vreau”, dă divorț de Uniunea Europeană. Așa că m-am gândit să fac un articol #alandala despre ciudățeniile britanicilor. M-am dus în zona de muzee și îți aduc un top 5 al celor mai dubioase dintre ele, asta în cazul în care o să ajungi să le vizitezi vreodată. Cu tot cu pașaportul la tine, că nu cred că mai poți doar cu buletinul. 🙂

Muzeul Fasolelor Gătite

Image result for beans museum
Captain Beany în Muzeul Fasolelor Gătite
sursă foto: mirror.co.uk

Îl găsești în Portul Talbot din Wales. Kirk zis și Captain Beany este obsedat de fasolele gătite. În septembrie 1986 a doborât un record mondial: a stat 100 de ore într-o cadă cu fasole gătite. El a deschis muzeul ăsta într-un apartament care e și acum deschis de luni până vineri și nu are taxă de intrare. Se intră doar pe bază de donații, donații care se duc către cauze nobile.

Muzeul Treburilor Mari sau POO Museum

Image result for poo museum
Muzeul ”Treburilor Mari” sau al excrementelor
sursă foto: The New York Times

E fix la ce te gândeai. Este localizat în Isle of Wight și a fost deschis pentru prima dată în martie 2016. Acolo sunt expuse treburile mari de animale: leul, vulpe, vacă, suricată sau vultur. Mai găsești și un papucel de copil cu o treabă mare de pisică pe el, o altă treabă mare cu o vechime de 38 de milioane, dar și o treabă poate nu chiar la fel de mare de bebeluș. Toate ”treburile” astea sunt puse de specialiști în niște substanțe care le conservă. Practic, tu, ca vizitator, o să le vezi în niște borcane. 

Pe BBC 2 a avut loc la un moment dat un documentar cu un mic joc: ghicește al cărui animal e treaba mare. 🙂

Muzeul Ceainicelor

Muzeul Ceainicelor
sursă foto: alamy.com
Image result for teapot museum kent
sursă foto: ianvisits.co.uk
Image result for teapot museum kent
Prințul Charles la Muzeul Ceainicelor
sursă foto: teapotisland.co.uk

Nu e  un secret că britanicii sunt înnebuniți după ceai. Așa că, nu se putea să nu existe Muzeul Ceainicelor. Se află în Kent și e un loc cu 7000 de ceainice de toate formele, culorile și mărimile, vizitat chiar și de Prințul Charles și Camilla.

Muzeul a fost deschis în 2002 și de atunci, colecția a ajuns să valoreze 15 mii de lire sterline. Poți să îți cumperi propriul ceainic și să îl personalizezi după bunul plac. Să nu te sperii dacă o să găsești acolo un ceainic înalt de 3 metri sau unul cu forma chipului lui Winston Churchill care trage dintr-o pipă. Cei de la New York Times au zis că e printre cele mai boring muzee din lume. 😛

Muzeul celor mai letale 100 de plante din lume

 Alnwick Poison Garden is home to 100 lethal plants
sursă foto: alamy.com
 The pretty gardens contain heart-stopping foliage
sursă foto: alamy.com
 Some tourists have fainted after smelling the plants
sursă foto: alamy.com

Încă de la intrare ți se spune că plantele te pot omorî. Mulți turiști au leșinat pentru că le-au atins sau le-au mirosit, iar îngrijitorii folosesc întotdeauna mănuși. Da, există un loc de genul ăsta, sunt de fapt niște grădini care se numesc Alnwick Poison Gardens în Northumberland. Grădinile înconjoară Alnwick Castle care a fost pe post de Hogwarts cât timp au durat filmările pentru primele două filme Harry Potter. Deși arată macabru, grădinile au aproape un milion de vizitatori anual. Acolo găsești ricinus communis, planta care poate anihila organele interne cu o singură sămânță. Și încă alte 99, and a bitch ain`t one haha:)).

Muzeul mașinilor de tuns iarba

Related image
sursă foto: liverpoolecho.co.uk
 The Southport attraction contains 1,000 lawnmowers
sursă foto: alamy.com

Și .. pe lista celor mai ciudate muzee se numără și muzeul mașinilor de tuns iarba, și nu orice fel de mașini, ci ale celor bogați și faimoși. E în Southport. Poți să dai și de mașina donată de Prințul Charles și Prințesa Diana sau de mașina donată de Brian May, chitaristul formației Queen. Muzeul e deschis din 1988 și include și variante vintage din 1799 și mașini de tuns iarba marca Rolls Royce sau Royal Enfield. 

Brexit fericit!

Rămâneți prin zonă! Rămâneți #alandala!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *