CĂLĂTOREALĂ

#myDUBAI ZIUA 2 – Safari, ATV pe dune și Plaja La Mer

Una dintre cele mai tari chestii pe care poți să le faci când te duci în Dubai e să te duci în safari. Hell of an experience. Pentru cei pasionați de senzații tari, dar și pentru un apus memorabil în deșert, lucrurile astea or să treacă lejer la capitolul cu amintiri frumoase.

Alandala în deșertDubai
Safari în Dubai
Alandala la ATV-uri – Dubai

Disclaimer: dacă știi că stai rău de tot cu stomacul și nici nu prea pasionează sporturile extreme, poate că plimbarea cu Land Roverul în deșert, străpungând dunele, nu e chiaaaaaar ceea ce cauți. Așa că nu ieși de pe articol, pentru că mai jos am o frumusețe de plajă care te așteaptă și nu, nu e vorba despre cea pe care o vezi constant în pozele din Dubai, pentru că locul ăsta a fost inaugurat în octombrie 2018 și arată foaaarte bine.

Până mergem la plajă, hai în safari. Cum faci asta? Te apuci să cauți din timp, pe net, pachete pentru safari care includ diverse. Eu l-am ales pe ăsta:

Dubai: Extreme Desert Safari, Sand Boarding & Camp BBQ

Am avut parte de:

 • 30-40 de minute de dat cu un Toyota Land Cruiser 4X4 – printre ultimele modele apărute
 • o cină autentică arabă cu grătare, legume, sucuri și băuturi
 • un tatuaj henna tradițional arăbesc făcut o tânără în mai puțin de 15 secunde.. what?! Îl găsești în articolul anterior ”De ce Dubai e Once in a lifetime experience și cum să te organizezi”. Mie mi-ar fi luat o oră să fac tatuajul ăla
 • spectacol cu fete care dansează din buric și fochiști
 • o plimbare cu cămila.. da` am zis să nu chinui animalul
 • poză cu un șoim – și la asta am zis pas.

Ce-am făcut în timp ce turiștii se trăgeau în poze cu animalele, eh.. am preferat să îmi pun fundul pe o dună și să urmăresc cum coboară soarele în deșert. Am făcut alegerea cea mai bună.

Apus în deșertul din Dubai
Alandala în deșert
Alandala în Safari – Dubai

Mai sunt pachete care îți oferă și sandbording – snowboarding, da` nu cu zăpadă, ci cu nisip.

Ce trebuie să știi e că ai musai nevoie de:

 • ochelari de soare,
 • haine comode, de preferat deschise la culoare, altfel o să mori în chinuri de căldură
 • și poaaate ceva de pus pe cap, dacă ești mai sensibil.

Altfel, o să le cumperi ștergarele alea de la arabi care or să te convingă să dai 15-20 de euro pe ele, pentru că așa sunt ei: ai nevoie și te conving ultra rapid.

Toată distracția te duce undeva la 40 de euro, dar sunt și pachete mai scumpe. Eu am stat 6 ore în total, am plecat la 3 după-amiaza, iar la 9 seara eram la hotel. Te iau de la hotel fără să mai plătești nimic, te și aduc înapoi.

Atenție. Arabii sunt.. ceva deosebit când vorba de turism, caută să îți scoată bani din buzunar cu orice preț. Dacă nu te impui, te fraieresc.

Par exemple, între drumul de la hotel și cel din deșert, te opresc la ATV-uri. Tu n-ai plătit pentru ele, evident, nu erau incluse în pachet. Dar o să vrei să te dai, că nu mergi cu ATV-ul în fiecare zi în deșert. Eh, te țin acolo, chipurile – fac o oprire de jumate de oră – și mai scoți 30 de euro din buzunar de persoană pentru 30 de minute.

ATENȚIE again, cele 30 de minute se pot tranforma în 15-20 minute, dacă se întâmplă să vină unul dintre arabi să îți spună că ai depășit timpul. Ce trebuie să faci în cazul ăsta, pentru că am văzut câțiva turiști fraieriți? Să le comunici ferm că ai intrat la ora cutare și au trecut doar 20 de minute, mai ai 10. Dacă nu le convine, îți vrei banii înapoi. Și gata, dau înapoi.

Mda. Nu e cel mai plăcut lucru din lume, dar așa sunt ei.

Ne-am văzut apoi de vacanță și ni s-a părut super cool să ne dăm cu ATV-ul pe dune într-un spațiu special amenajat. Ne-am urcat apoi în mașină, ne-am zgâlțâit într-un 4X4 cu muzică arăbească și comercială, ne-am bucurat de mâncare, răsărit și dansuri.

Safari – Dubai
Apus în deșert- Dubai

Să trecem acum și la plajăăăăăă 🙂

La Mer, căci despre locul ăsta vă vorbeam mai sus, arată absolut senzațional. E tipul de locație cu plajă în care te simți bine orice-ar fi. Oameni de bun simț, localuri cu mâncare faină și amenajarea tare tare drăguță. Unde pui că abia a făcut un an în octombrie 2019.

Plaja LA MER – Dubai
Plaja LA MER – Dubai
Plaja LA MER – Dubai

Te-așteaptă 130 de restaurante cu o mulțime de feluri de mâncare, la prețuri ok: burgeri, fructe de mare, salate, mâncare libaneză sau turcească, cocktailuri, fructe, înghețate sau frozen youghurts aaaabsolut delicioase.

Poți să faci și shopping pe acolo, să te dai cu ski jet-ul sau să încerci Laguna Waterpark, dacă ești fan parc de distracții.

Iar la plajă, oamenii care vin sunt decenți și nu e nevoie să îți plătești locul. Vii cu un cearșaf sau o rogojină, nu te bânguie la cap nimeni cu închiriat de șezlonguri, pentru că nici nu sunt. E o experiență autentică: doar tu, nisipul, cerul și albastrul Golfului Persic. 🙂

Plaja LA MER – Dubai
Plaja LA MER – Dubai
Restaurantele LA MER – Dubai
Plaja LA MER – Dubai
Restaurantele LA MER – Dubai
Restaurantele LA MER – Dubai
Restaurantele LA MER – Dubai
Restaurantele LA MER – Dubai

Cam așa poți îmbina o zi în Dubai:

 • dimineața la plajă,
 • la prânz și seara te bagi la un pic de safari, un pic de ATV, ceva spectacole și îți garantez că n-o să îți pară rău absolut deloc. 🙂

Dacă te hotărăști să mergi în Dubai, uite aici câteva motive bune și sfaturi de organizare în avans!

Rămâi prin zonă. Rămâi #alandala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *