TIMP LIBER

Recenzie de carte: ARTA SUBTILĂ A NEPĂSĂRII a lui Mark Manson sau cum mi-a schimbat cartea asta viața

M-am decis ca 2019 să fie un altfel de an pentru mine. Un an în care să-mi uit obiceiurile proaste care nu mă ajutau cu nimic, un an în care să devin mai deschisă către nou, să accept altfel de provocări, să nu-mi mai pun limite, un an în care să mă liniștesc pe dinăuntru și să trăiesc altfel clipa decât am făcut-o până acum. Am vrut ca 2019 să fie resetul meu.

O spun, pentru că (deși la exterior pare că a fost floare la ureche, știți, social media asta care deformează percepțiile), vin după câțiva ani în care am tras mult profesional, mi-am turat la maximum motoarele, am neglijat anumite aspecte personale, chiar și sănătatea.

Corpul și mintea dau semne, încep să scărțâie. Știi foarte bine despre ce vorbesc. Sunt semne pe care le ignori pentru o perioadă până când nu mai merge-așa.

La sfârșitul lunii decembrie 2018 mi-a picat în mână cartea lui Mark Manson – The Art of Not Giving a Fuck (Arta subtilă a nepăsării). Total întâmplător de la Aura, prietena mea.

”Întâmplătoooor”… mănânc de fapt rahat. Nu cred în coincidențe. Sigur mi-a picat în mână cu UN SCOP, la momentul potrivit, fix când mă pregăteam să plec la drum spre marea schimbare, dar nu știam cum să încep.

Dacă vrei să citești cartea asta, trebuie să știi – e ca un duș rece:

  • îți spune verde-n față tot ce NU vrei să auzi legat de propria persoană;
  • îți dă glas vocilor interioare – tot ceea creierul tău și subconștientul tău știau deja, dar nu scoseseră la suprafață;
  • este atât de incomodă uneori, încât o să te oprești din citit,
  • apoi o să te gândești dacă vrei s-o mai continui,
  • ca să te trezești un minut mai târziu că-ți analizezi anumite aspecte ale vieții, la care posibil să nu te prea fi gândit prea mult de-alungul timpului;
  • te ghidează cum să-ți ordonezi grijile și să prioritizezi ceea ce e cu adevărat important în viața ta;
  • te provoacă să faci diferența între ce ar trebui să îți pese și de ce ar trebui să te doară în cot,
  • în câteva cuvinte, îți cam… DESCHIDE OCHII.

O să te las cu două pagini din carte, care mi-au plăcut enorm, iar tu decizi dacă ești pregătit sau nu s-o citești:

Și mi-am promis că o s-o fac cadou prietenilor, cunoscuților. Mark Manson e unul dintre scriitorii foarte sinceri pe care dacă-i citești, ai senzația că stai de vorbă cu cei mai înțelepți, cool și relaxați prieteni din gașcă.

P.S.: Zilele trecute m-a sunat și Valentina (cea care s-a ocupat de make-up-ul meu din poza principală a site-lui ăstuia) și mi-a spus: am niște produse de make-up, nu vrei să le dăm împreună?

Și-am zis așa:

pentru zilele astea de vară leneșe, ia cartea asta cu tine, pune-o într-una din gentuțele de mai jos, citește-o, fie că ești la piscină, la plajă la mare, într-un vârf de munte, la o cafenea sau pe avion, în drum către un city break de vis, bucură-te, schimbă-te, evoluează, miră-te de tot ce e în jurul tău, că e bun sau rău și devin-o azi, o persoană mai bună ca ieri, mâine – una mai bună ca azi.

Alandala Unicorns :))

Ia la pachet și câteva produse de make-up să-ți coloreze vara asta, iar dacă ești un ”el” care citește chiar acum rândurile astea, păstrează cartea și restul, fă-l cadou și fericește pentru câteva clipe o femeie din viața ta: că e mama, sora sau iubita. 🙂

Tot ce vezi în pozele din articol, găsești aici, pe pagina de concurs.

Spor în toate!:) S-ai o vară alandala!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *