TIMP LIBER

7 lucruri inedite despre filmul JOKER

E filmul momentului, numărul 1 în Box Office-ul american și se vorbește în tot online-ul de el. Presa străină, inclusiv cea din România, i-a dedicat o mulțime de articole, așa că m-am gândit că ar fi drăguț să afli câteva lucruri despre care poate nu știai, legate de film și de actorii din Joker.

1. Joaquin Phoenix a slăbit 23 DE KILOGRAME pentru rolul personajului principal. A ținut o dietă super drastică încât să ajungă doar piele și os. Arthur Flecker – personajul lui sărac și marginalizat de toți – trebuia să arate cât mai veridic și i-a ieșit. Fizic și psihic, Joaquin a fost terminat. Joaquin, you rock!

Secvență din film stânga: Joaquin în rolul lui Arthur Flecker

2. Joaquin Pheonix are trei nominalizări la Oscar. Una dintre ele a fost primită în 2001 pentru rolul din ”Gladiatorul”. El a fost Commodus, cel care și-a ucis tatăl (Marcus Aurelius), ca să poată urca la tron în locul lui.

Joaquin Phoenix în rolul regelui nebun – Commodus – din Gladiator (2000)

3. Actorii filmului au fost aplaudați în picioare timp de opt minute după ce Joker a fost proiectat în premieră la Festivalul de Film de la Veneţia, la începutul lunii septembrie.

Actorii din Joker la Festivalul de Film de la Veneția – sursa foto: news.cn

4. “Joker”a primit Leul de Aur la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia

5. Au fost tensiuni pe platourile de filmare între Robert de Niro și Joaquin Phoenix.

Robert de Niro voia să adune toată distribuția de actori ca să repete scenariul, la o masă de lectură.

Lui Joaquin Phoenix nu i-a convenit, el preferă mai degrabă ca ”lucrurile să curgă de la sine” în timpul filmărilor, ba chiar a și evitat întâlnirile dinainte cu restul echipei. Asta e metoda lui de interpretare pe care a mai folosit-o și în restul filmelor în care a jucat.

Regizorul.. evident, era prins la mijloc.

Până la urmă, Joaquin Phoenix a fost cel care a cedat. Pare că l-a ținut la distanță pe Robert de Niro, cât au fost filmările.

Joaquin Phoenix și Robert De Niro la Festivalul de la Veneția
sursa photo: Getty Images for TIFF, by George Pimentel

6. Joaquin Phoenix s-a enervat şi a întrerupt un interviu după ce a fost întrebat de un jurnalist, dacă filmul promovează violența. În loc să răspundă, actorul s-a ridicat de pe scaun şi a plecat. Potrivit jurnalistului Robbie Collin, în momentul în care actorul a părăsit camera, a spus: „De ce ai pune o asemenea întrebare?“ Mi se pare corect.

secvență din Joker: Revolta de la metrou

7. În New York, în timpul difuzării filmului, poliţia a luat măsuri după ce un spectator a început să îi scuipe pe cei din jur şi a aplaudat tare la fiecare secvență violentă. Poliţia l-a scos afară pe bărbat din sala de cinema.

secvență din Joker: Arthur Flecker pe scenă, într-un număr de stand-up

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *