CĂLĂTOREALĂ

TOP 20 cele mai tari chestii din TRAVEL din 2019! PART II

Dacă în prima parte ai aflat cum arată cel mai scump brad de Crăciun din lume și unde se află, dar și cât a costat cel mai scump bilet de avion, pentru ca un român să se întoarcă acasă de sărbători, în partea a doua ți-am pregătit alte lucruri cel puțin la fel de interesante. 🙂

6. Am fost de curând în Londra și ți-am arătat AICI cum în preajma sărbătorilor, capitala Marii Britanii se transformă într-o bijuterie de oraș.

Pe lângă ce poți să admiri pe străzi și în vitrinele magazinelor sau în mall-urile atent dischisite, ai putea să vizitezi și un hotel care a folosit mii de piese de lego, cu care s-au jucat câțiva designeri și le-a ieșit asta:

adică: decorațiuni de Crăciun sub formă de sănii, Moș Crăciun, elefănței, dragoni pe post de brazi șiiii muuuulte muuulte alte figurine cu tematică.

Partea cea mai tare e că dacă treci pe hotel Savoy din Londra, poți să construiești propria ta decorațiune din piese lego, pe care s-o pozezi și s-o postezi pe instagram cu #buildtogive. Pentru fiecare decorațiune în parte, un copil nevoiaș sau un copil bolnav aflat în spital, va primi un set Lego. Aplaud inițiativa!

7. Dacă te hotărăști să vizitezi America sărbătorile astea… poate iei trenul pe-acolo și te trezesti că John Legend îți oferă un concert privat. S-a întâmplat în Los Angeles de curând, într-o gară. A cântat piese de pe albumul ”A legendary Christmas” și alte hituri cunoscute. Să nu uităm că a mai fost numit și cel mai sexy bărbat în viață… haha.

Bine, trebuie să știi că sunt programați mai mulți artiști să cânte așa, pe nepusă masă, în cadrul unei campanii. Dacă ești prin America și ți se întâmplă asta, să nu zici că nu te-am anunțat. Eu nu m-aș supăra dacă aș asista ”din greșeală” la un concert privat dat de Justin Timberlake, la metrou, să zicem. Huuh..

8. Trebuie să știi că luna asta ai fi putut să îți iei un extra job: tester în materie de vinuri la Târgurile de Crăciun! Moldovenilor ne-ar fi plăcut asta. :))

Între 6 și 24 decembrie, oricine s-a putut înscrie la o companie care îți oferea 64 de dolari pe oră, cu condiția să fii OBSEDAT de Crăciun și cunoscător a tot ceea ce ține de Crăciun. Așa zice anunțul de angajare, n-am scris de la mine. Printre cerințe? Disponibilitatea de a vizita aproape 10 târguri de Crăciun din Marea Britanie: pe cel Birmingham, din Edinburgh, Winter Wonderland din Londra si alte câteva târguri de felul ăsta. Pe lângă faptul că deguști vin fiert la greu, e necesar să iei și un prieten cu tine. Probabil pentru că e nevoie de cineva care să te țină pe brațe la finalul unei zile obositoare de muncă și să te ducă acasă în siguranță. Amen! :))

9. Megem un pic până pe aeroportul din Vilnius, capitala Lituaniei, unde bradul de Crăciun a fost decorat de angajați cu foarfece de toate mărimile, cu brichete, cuttere, tirbuşoane şi chiar gloanţe.

Image result for vilnius christmas tree aeroport

De ce cu așa ceva, m-ai intreba. Pentru că tot ce ți-am enumerat mai sus sunt obiecte confiscate de către agenţii de securitate ai aeroportului de la pasageri. Știți voi, momentul ăla de dinainte de îmbarcare, de la security, când ne scotocesc prin bagaje. Toate obiectele astea sunt considerate periculoase.

Image result for vilnius christmas tree aeroport

Așa că pomul ăsta înalt de aproape doi metri, a fost aranjat în numai două săptămâni, dar angajaţii aeroportului spun că aşa-zisele “ornamente” continuă să vină.

Scopul bradului e să educe oamenii să nu mai ia cu ei astfel de obiecte în bagaje, atunci când călătoresc. Deci, spuneți NU foarfecelor, cuțitelor și altor lucruri de genul ăsta, chiar dacă sunteți tentați să le puneți în bagaje. Să aibă și angajații aeroporturilor o viață mai liniștită! 🙂

Image result for vilnius christmas tree aeroport
Bradul de Crăciun de pe aeroportul din Vilnius, capitala Lituaniei 🙂

10. Și nu pot să nu trec la capitolul travel și cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. S-au făcut topuri peste topuri, dar am ales un singur oraș, despre care o să-ți vorbesc pe scurt, pe care o să-l și testez zilele astea. Umblu alandala, nu de alta.

Image result for budapest christmas market 2019
Târgul de Crăciun din Budapesta

Peste 200 de mii de turişti din 100 de ţări au votat anul trecut târgul de la Bazilica din Budapesta ca fiind al doilea cel mai frumos din Europa, după cel din Tallinn, Estonia. Iar anul ăsta se spune că ar fi cel mai frumos.

Image result for budapest christmas market 2019
Bazilica Sf. Ștefan – Budapesta

În toate cele 23 de sectoare ale capitalei Ungariei sunt organizate târguri de Crăciun, cel mai spectaculos este cel despre care îți povesteam mai sus. Pe lângă tradiţionalul vin fiert, langoş şi alte mâncăruri cu specific maghiar, poți să și patinezi și să te bucuri de decorul de bun gust. O prietenă îmi spunea că Budapesta e superbă, chiar mai frumoasă decât Parisul. Eh, mă întorc de-acolo și îți spun cum stă treaba.

Image result for budapest christmas market 2019
Budapesta

Am terminat prima jumătate a topului alcătuit din cele mai tari 20 de chestii din travel întâmplate anul ăsta. Partea a III-a vine cu povestea despre castelele din gheață asemănătoare celor din Frozen, care arată absolut demențial și care pot fi vizitate de turiști anul ăsta. Bâlea Lac e mic copil. Și tot în partea a III-a o să afli care au fost cele mai urmărite filme din avion în 2019! 🙂

Merry Luminitze în continuare, că doar suntem în a doua zi de Crăciun, nu?

Rămâi prin zonă! Rămâi #alandala 🙂

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *