CĂLĂTOREALĂ

TOP 20 cele mai tari chestii din TRAVEL din 2019! PART III

☃️  Dacă în partea a doua a topului ai aflat de ce au împodobit angajații unui aeroport din Vilnius, Lituania bradul cu gloanțe și foarfece și cum puteai să devii în 2019 TESTER la târgurile de Crăciun, în această parte a treia vin cu alte chestii faine. Ca următoarea, de exemplu.

11. Care sunt cele mai urmărite filme din 2019 pe zboruri? Pariu că nu te-ai întrebat niciodată.

Da, mai multe companii aeriene au făcut studiul ăsta și printre filmele la care se uită călătorii se numără: 

A Star is Born cu Bradley Cooper și Lady Gaga, îndrăgitul serial Friends, Game of Thrones, animația The Lion King, Captain Marvel și Bohemian Rhapsody.

12. Anul asta am avut parte de un moment istoric în aviație!  Pe aeroportul Vancouver a aterizat cu bine primul zbor comercial complet electric.

Este vorba despre un hidroavion construit în urmă cu 62 de ani, dar care a fost re-echipat cu un motor complet electric de 750 de cai putere. Aparatul cu o capacitate de 6 locuri a decolat pe 10 decembrie de la Vancouver.

Hidroavionul cu motor complet electric, după aterizare
sursă foto: livemint.com

Specialiștii spun că zborul ăsta demonstrează că „în curând, ar putea fi posibile călătoriile aeriene electrice comerciale cu costuri reduse, ecologice.” Yey! #ținemLaPlanetă

13. Și apropos de zboruri, un studiu recent arată că pasagerii care rezervă locuri de avion basic, la clasa economy, sunt mai.. fericiți decât ceilalți pasageri care plătesc priority sau dau bani în plus să își aleagă locurile. Practic, studiul ăsta făcut pe un milion de zboruri din iunie 2018 până în iulie 2019, arată că mulți dintre cei care plătesc bani extra pentru un loc mai bun, realizează că nici nu își dau exact seama pentru ce au plătit în plus; de cele mai multe ori locurile sunt la fel cu ale celorlalți, scaunele nu se schimbă.

Image result for priority boarding

De ce vor să fie uimiți în schimb? De aeroporturile în care ajung. No worries, o să afli de la mine în ultima parte a topului care e clasamentul celor mai tari aeroporturi din lume de anul ăsta, evident.

14. Dacă ai văzut deja Frozen 1 sau Frozen 2 saaau le-ai văzut pe ambele, că tot e animația cu cele mai mari încasări din istorie, eeeh, s-ar putea să îți dorești să vizitezi un castel de gheață adevărat, să te simți ca o Elsa sau ca un mic Olaf. Travel tip: e posibil.

În Canada și în Statele Unite s-au construit castele de gheață imense.

Le găsești prin Colorado, Minnesota, Utah și prin multe alte locații. Ideea a pornit de la un American care le-a construit copiilor în curtea casei lui niște mici castele de gheață. Se întâmpla prin 2011. Cum arată cele turistice în 2019? Sunt aaamaazing.

Must be the reason why I’m king of my castle…

15. Și ultima din partea a treia a topului celor mai tari chestii din TRAVEL din 2019 se anunță a fi asta:

This image has an empty alt attribute; its file name is 5d2476d2a17d6c08704be946
The Venice Simplon-Orient-Express
sursă foto: businessinsider.com

dacă ajungi anul viitor în Veneția, poți să dai timpul înapoi. Poți să vezi cum se petrecea în anii 1920. Poți să fii 4 zile ca Leonardo DiCaprio în The Great Gatsby. Te urci în trenul the Venice Simplon Orient Express care te plimbă prin zona rurală a Italiei, apoi prin Austria, Elveția și Franța, te trece prin înzăpeziții Alpi și pe lângă lacurile înghețate din ei. Oprirea? La Londra!

The Party” se numeste tot conceptul, iar pe parcursul drumului, organizatorii ți-au pregătit show-uri cu tematica anilor respectiv, atât în trenul, cât și la opririle programate.

sursa foto: candicemagazine.com

Toată treaba asta se întâmplă de pe 27 până pe 29 martie 2020. Deci, mai sunt câteva luni. E o experiență unică.. să îți spun cât te-ar costa? Ei bine, destul de mult. 4000 de dolari în care sunt incluse mesele, cazarea de o noapte la hotel de lux, băutura și cam tot ce se petrece acolo pe tren.

Dacă până în martie câștig la loto, mă duc și eu! :))

Ultima parte a topului vine cu clasamentul celor mai populare atracții turistice din 2019, cu cele mai tari aeroporturi, cele mai dubioase întâmplări din avion și cu un super trend pe 2020 în materie de călătorii. 🙂

Rămâi prin zonă. Rămâi #alandala!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *