CĂLĂTOREALĂ,  TIMP LIBER

O zi la lacul Poiana Rusca din Banat, un loc izolat în munți

Am promis în articolul trecut că revin cu activitățile pe care poți să întreprinzi într-o vacanță în Banat, în Armeniș.

Sunt activități menite să te facă să te reconectezi cu o natură de vis și să descoperi niște zone absolut minunate, ca desprinse din povești.

Lacul Poiana Rusca:)

Ce am făcut noi din primele zile?

Am închiriat bicicleeeteee.
Le găsești la băieții de la RoMountainBike cu 20 euro/zi.

Sunt niște cube bikes cu care eu m-am împăcat de minute! Foarte ușoare, excelent de bune la drum lung și pe dealuri sau cărări de munte denivelate sau bombardate cu pietre. :))

1. Trip la lacul Poiana Rusca (50 km dus-întors pe bicicletă)

Din prima zi, am sărit la 50 km de biciclit. 🙂) Ne-am dorit să ajungem la Lacul Poiana Ruscă din comuna Teregova, judeţul Caraş-Severin.

Zis și făcut!

Este un loc atât de izolat, încât atunci când am ajuns, am prins doar o familie de austrieci campată. Erau la o baie în lac, nud style:)))). Și pe al lor cătel foarte simpatic l-am prins, cățel care ne-a ținut companie în cele 4 ore de stat la plajă.

Noua noastră prietenă de la lac, austriaca Cassie:)))
Noua noastră prietenă de la lac, austriaca Cassie, văzută de sus :)))

Aici e cel mai mare baraj hidroenergetic construit în ultimii ani, în România, super impresionant.

Cel mai mare baraj hidroenergetic construit în ultimii ani în România
Alandala la lac
Alandala la lac:)
Alandala

Cum am ajuns? Am plecat din sat Bătrân, de la locul unde eram cazați, pe la un 10. Am ieșit pe drumul european E70 Caransebeş-Armeniş, am biciclit cot la cot cu jde mii de camioane:))) (senzații tari), iar undeva între Armeniş şi Teregova am făcut stânga.

Am ajuns pe DN 608, drumul foaarte fain care duce către satul Rusca, iar din sat am mai biciclit vreo 3 km până la lac prin Munții Poiana Ruscă – o plăcere.

E bine totuși să știți că dacă ați vrea să vă cazați în zonă, singura pensiune pe care o găsiți e Pensiunea Wittmann şi mai există Centrul de recreere Carpates Adventures.

Deci, e mai mult de o escapadă de week-end, iar dacă vreți să rămâneți peste noapte, un cort sau o rulotă ar fi cele mai bune idei. 🙂

Traseul din munții Poiana Ruscă. Mai aveam un pic până la lac:)
De pe drum, vițelușul cu mama:)
Pornirea din Sat Bătrân – de pe drum 🙂
Alandala de pe drum

Dacă optați pentru bicicletă, la dus e doar urcare – am făcut cei 25 km în vreo 3 ore, iar la întors am venit în zbor aproape, multă coborâre, evident, într-o oră jumate. 🙂 Tot 25 km.

A meritat tot efortul, pentru că ne-am dus într-o vineri dimineață, iar cum am ieșit de pe drumul european, eram doar noi cu bicicletele, noi și pădurea, satul, muntele, liniștea și peisajele.

Revin în articolul următor cu încă câteva activități pe care le-am întreprins în vacanța asta de vară a lui 2020:). Rămâi #alandala!

Aaaah, P.S.: după atâta biciclit în soare, am făcut și o baie în lac, evident. Rrrrrrăăăăcoooritoooooor:D

After baie :))2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *