TIMP LIBER

Mi-a ieșiiiit și priiima pască cu ciocolatăăăă 🥳

A trecut o săptămână de la marea realizare a primilor mei cozonaci, suficient de mult timp încât să uit cât am muncit, transpirat și înjurat la frământat, ca să o iau de la capăt cu aluatul de pască. :))

By the way, poza mea cu cozonacii de la articolul anterior a ajuns pe blogul lui Zoso, care m-a poziționat printre niște instagramerițe faimoase ( Fabmuse Diana, Cristina Ich și Valerie Lungu – fetele astea chiar muncesc în online, spre deosebire de mine. Eu mai fac din când o poză, un articol, cât am timp liber, deci nu mă pot categori așa de sus, daaaaaaar… apreciez:)) ).

Eh, și Zoso (member Zoso?) a scris că ai mei cozonaci sunt de fapt comandați. Adică m-am făcut că-i fac, cum s-ar spune.

Am râs mult. :))

Mai ales la comentariile cu hate, în timp ce înfulecam din pasca asta de mai jos, pe care am comandat-o mâinilor mele să o facă în bucătăria de la 2 metri distanță, de unde scriu acum.

M-am apucat de crema de ciocolată cu o seară înainte, pentru că trebuie pusă la rece, să se întărească. Apoi, de dimineață, am luat aluatul de coarne.

Ai nevoie de:

  • o tavă de pască (nici pe asta n-am avut-o, cum n-am avut-o nici pe aia de cozonaci și am apelat la clasica și unica mea tavă – deocamdată – cea de prăjituri),
  • un lighean sau o oală mare în care să frămânți aluatul și să îl lași la crescut,
  • un prosop cu care să acoperi aluatul lăsat la crescut
  • și un făcăleț sau un sucitor (cum spune mama) :)), ca să întinzi aluatul. Și de data asta am folosit o sticlă de vin ( ALTA! semi-goală: metodă moldovenească).
Înainte de a intra la cuptor, cu ”sucitorul” pe fundal 😛

Uite rețeta:

Toată procedura e documentată în detaliu aici, la stories (INSTAGRAM), pe care ți-l recomand călduros să îl parcurgi fie înainte, fie în timpul creării ei, de aici :

https://www.instagram.com/stories/highlights/17848958984044159/

E bine totuși să știi dinainte cum se face crema de cacao:

Cacao se amestecă cu făina, gălbenușurile cu zahăr, apoi cele două combinații devin una singură. După ce le pui pe toate într-o oală sau cratiță, adaugi laptele fierbinte.

Pui oala pe aragaz la fiert, la foc mic și amesteci continuu până se îngroașă treaba. :))
Când începe să facă bulbuci (cam cum erupe vulcanul: după vreo 20 de minute), iei oala de pe foc și pui pătrățelele de ciocolată amăruie până se topesc toate. Dai la răcit. Și după câteva ore, pui crema peste coca rece.

O parte dintre ingredientele pentru Pasca cu Ciocolată
Aluatul de pască in the making
Întindem aluatul după ce a crescut, îl uniformizăm în tavă, apoi adăugăm crema de ciocolată deasupra
Înainte și la o oră după coacere🙂
După două ore de copt, gata pasca!:)
Habemuuus Pască!:)

A durat cam două ore coacerea, într-un cuptor electric încălzit la 180 de grade, apoi lăsat la 140 de grade. 🙂

Mama mi-a fost și de data asta alături, prin videocall. Săru-mânaaa, mom! 🙂

S-ai sărbători liniștite, chiar dacă sunt atipice, lângă cei carantinați, iar pe cei dragi ține-i aproape prin videocall. 🙂 Rămâi #alandala, da`în casă! Te-am pupat!
Paște fericit

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *